Va intra și Timișoara în carantină? Poziția prefectului de Timiș este fără echivoc

978

Autoritățile din județul Timiș au analizat varianta carantinării Timișoarei, dar acest lucru nu s-a impus, susține prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru Timișoara s-au luat alte măsuri: controale în zonele aglomerate/

„S-a făcut o analiză și pe Timișoara. Rata de infectare în Timișoara este, în momentul de față, de 5,39 la mia de locuitori. Bineînțeles că, dacă în perioada următoare, lucrurile vor evolua se va face o analiză de către Direcția de Sănătate Publică la nivelul municipiului Timișoara. În momentul de față, s-a dispus carantina doar pentru cele patru localități (Dumbrăvița, Giroc, Moșnița și Ghiroda – n.r.) și toate celelalte localități în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori s-au dispus controale de către structurile MAI, ITM, OPC și alte structuri cu atribuții de control. Dacă ați putut observa în ultimul timp, toate structurile MAI sunt în stradă, în mijloacele de transport în comun, în centrele comerciale din Timișoara”, spune Liliana Oneț.

Prefectul de Timiș a mai declarat aceia care susțin că instituirea carantinei în localităție din zona metropolitană, fără a se lua aceeași măsură în Timișoara este ineficientă, nu au dreptate.

“Carantinarea nu înseamnă doar deplasarea persoanelor între localități, ci restricții  de deplasare în interiorul localității. Și știți foarte bine că în perioada sărbătorilor de iarnă în aceste localități periurbane au fost nenumărate petreceri private, mese și tot felul de evenimente care s-au desfășurat în interiorul localităților respective, nu în Timișoara. Carantina nu are doar scopul de a limita deplasarea persoanelor între localități. Are, în primul rând scopul, de a limita deplasarea persoanelor în interiorul localității”, spune Liliana Oneț.

Liliana Oneț a mai declarat că dacă rata de infectare în Timișoara va continua să crească posibilitatea carantinării va fi reanalizată.

Sursa: www.radiotimisoara.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ