V-aţi săturat de muşcăturile de ţânţari? Dezinsecţia începe marţi seara-VIDEO

427

Timişorenii simt efectul lipsei dezinsecţiei din oraş de doi ani încoace. Pe terase, pe malul Begăi sau la Pădurea Verde este un chin să stai seara în pantaloni scurţi sau în sandale pentru că ţânţarii s-au înmulţit extrem de mult şi muşcă orice apucă.

De abia acum anunţă primarul oraşului că marţi seara va începe deratizarea şi chinul va lua sfârşit.

„Diseară începe dezinsecţia. Va începe pe malurile Begăi şi în spaţiile verzi. Se va face până la capăt, dezinsecţie şi deratizare. Unde sunt semnale de şoareci se va interveni”, a declarat primarul Timişoarei.

Dezinsecţia o va face o firmă angajaţă în regim de urgenţă de primărie. Operaţiunile vor dura 4 luni, iar tariful plătit de primărie este de 100.000 de euro.

Încă din luna martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Ministerul Sănătăţii, a impus primăriilor din România să stropească împotriva ţânţarilor, existând o alertă pentru virusul Zika. Însă autorităţile din Timişoara nu au reuşit să se supună pentru că aici nu există o firmă care să facă dezinsecţia din cauza unui proces.

Procesul a fost intentat în 2014, atunci când municipalitatea a scos la licitaţie contractul pentru dezinsecţie şi deratizare. Firma necâştigătoare a contestat rezultatul şi s-a ajuns în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ