”Urgența este pentru urgențe”- Campanie 112 împotriva apelurilor abuzive. Salvatori puși pe drumuri degeaba la Arad

77

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o campanie menită să îi educe pe români. Oamenii trebuie să știe că un apel la 112 trebuie să fie o urgență pentru că mai multe echipe de salvatori sunt puse pe drumuri, iar dacă se dovedește faptul că solicitarea nu este cu adevărat o urgență, resurse importante sunt pierdute. Mai mult decât atât, în timp ce salvatorii intervin la un caz care nu e urgență, vieți pot fi pierdute.

Un astfel de caz s-a petrecut, marți după-amiază, în Arad. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că există o persoană spânzurată pe un pod. Imediat pompierii arădeni au intrat în alertă.

”Două echipaje ISU Arad si două echipaje IPJ Arad au cercetat toată zona, dar nu au identificat nicio victimă. Apelantul a fost resunat de mai multe ori din dispecerat, dar avea telefonul închis. Facem un apel la populație să nu apeleze serviciul 112 dacă nu au o situație de urgență. Pentru acest apel au fost dislocate un echipaj descarcerare și unul SMURD de care în acest timp putea să aibă nevoie reală o altă persoană”, transmite ISU Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ