Lista primită de pacienți la un spital din România. Ce trebuie să aducă de acasă pe lângă crenvurști, brânză și hârtie de WC

220

Centrul de Transplant Medular din Târgu-Mureș le dă pacienților o listă cu „necesarul” de alimente și obiecte pe care trebuie să-l aducă de acasă pacienții iar neobișnuita listă a fost publicată de PressOne. Oficialii spitalului au recunoscut existența acestei liste, într-un final, dar susțin că aceasta este opțională.

Printre materialele și alimentele cu care un bolnav trebuie să vină în sacoșă sunt „500 gr. cremvuști, 3 cutii brânză topită, biscuiți, compot, 1 bax hârtie WC, 2 bax apă plată, 2 kg zahăr, 2 kg lămâie, 3-5 cutii ceai de fructe sau de mentă”.

La acestea se mai adaugă nu mai puțin de 90 de furculițe, 90 de farfurii, câteva zeci de boluri….de unică folosință.

Adică bolnavul vine cu magazia după el.

„Când o parcurgi, ai crede că bolnavul e invitat, preventiv, să-şi organizeze și propriul parastas, însă e doar o mostră a degradării sistemului medical din România”, arată PressOne, publicația care a intrat în posesia controversatei liste.

Foaia prevede şi obligaţia de a duce de acasă prosoape, pijamale, chiloți, maieuri, dar și pastă de dinți, săpun și gel de duș.

Nici necesarul de medicamente nu e asigurat.

Bolnavul trebuia să achiziționeze din surse proprii două cutii de Aciclovir − medicament antiviral administrat pacienților cu funcția imunitară compromisă, cum e cazul celor care au trecut printr-un transplant de măduvă osoasă.

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ