FOTO-VIDEO. Mobilizare de forțe la Lovrin, după un accident feroviar! Exercițiu cu PLAN ROȘU activat pentru testarea salvatorilor

670

Forțele de intervenție din Timiș își testează viteza și capacitatea de reacție în cazuri de urgență. Marți, salvatorii au simulat un grav accident dintre un autocar și un tren de marfă.

Potrivit scenariului, trenul care transporta substanțe periculoase a sărit de pe șine după ce a lovit autocarul la trecerea la nivel cu calea ferată de pe DN6, din localitatea Lovrin. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș și ale Poliției, fiind mobilizat totodată și elicopterul SMURD.

Pentru ca exercițiul să se desfășoare fără probleme, circulația rutieră a fost oprită în zonă.

Update: În cadrul exercițiului a fost activat Planul Roșu de intervenție

Scenariul exercițiului a presupus un accident feroviar, între un tren care transporta 5 vagoane cisternă cu acid clorhidric lichid și un autocar cu 17 persoane.

”S-a intervenit cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o autospecială de descarcerare grea, 4 autospeciale de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, echipaje de poliție, echipaje SAJ, un elicopter SMURD, echipaje de poliție transporturi CF”, a transmis ISU Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ