Undă verde pentru pasajul dintre Calea Bogdăneștilor și Strada Gării

281

Primăria Timișoara poate începe realizarea pasajului care va lega Calea Bogdăneștilor de Strada Gării. Autoritățile vor să construiască un pasaj subteran și să prelungească Calea Bogdăneștilor pe sub liniile de tren.

Este un proiect despre care se vorbește de mai mulți ani, dar birocrația a ținut în loc progresul. Era nevoie ca o bucată de teren din complexul Solventul să intre în proprietatea Primăriei Timișoara, problemă ce e acum rezolvată, spune primarul.

”Vom duce Calea Bogdăneștilor, cu linii de tramvai, pe sub cele 9 linii de cale ferată din zonă la suprafață. Vom duce Calea Bogdăneștilor în subteran, cu carosabilul, cu trotuare și piste de biciclete, și la ieșirea pe stada Gării se va amenaja un sens giratoriu. De la acel giratoriu se va merge către Bega și se va traversa pe un nou pod peste canalul Bega, tot la anul vom începe construirea acelui pod, și se va merge pe straga Gării cu linile de tramvai cu tot. Strada Gării va fi reamenajată, pe alt proiect și ea”, a declarat Nicolae Robu.

După ce se realizează transferul, trebuie întocmit studiul de fezabilitate care va arăta și la cât se ridică investiția. Urmează apoi proiectul tehnic și licitația pentru constructor. Primarul Timișoarei promite că inclusiv lucrările vor începe chiar anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ