Una dintre cele mai celebre clădiri ale lumii restaurată cu marmură din Banat!

1425

Domul din Milano a fost restaurat cu marmură din inima Carașului, din Cariera din Munții Poiana Ruscăi, de la Ruschița. Calitatea superioara a marmurei românești de la Rușchița, Caraș-Severin, o clasează printre cele mai bune din lume și se regăsește în multe dintre clădirile emblematice de pe tot mapamondul.

Din marmura de la Ruschița s-au realizat multe construcții în Imperiul Austro-Ungar, între care și Palatul Băncilor din Viena. De asemenea, cu această marmură au fost realizate edificii publice cum ar fi Parlamentul din Budapesta, sediul BBC din Mannheim, Palatul Parlamentului din București, Aripa Nouă a Aeroportului Otopeni, Muzeul de Artă Contemporană, Palatul Telefoanelor, dar și lucrări particulare, precum Casa Capșa, Casino Hotel Marriott, vila sultanului din Brunei, sau vila din Monte Carlo a pilotului de Formula Michael Schumacher.

Vulturul din Biroul Oval de la Casa Albă, unul dintre simbolurile americanilor, a fost sculptat și el tot în marmură albă extrasă de la Rușchița.

În fine , recent, tot cu marmură din Banatul de munte a fost restaurată și cea de-a III-a clădire romano-catolică din lume, Domul din Milano.

LĂSAȚI UN MESAJ