Una caldă și două reci în Liga Națională de baschet

97

O singură victorie pentru teamurile timișorene de baschet în runda din week-end. BC SCM își continuă seria excelentă cu o nouă victorie externă, în timp ce Timba și fetele SCM-ului au bifat înfrângeri așteptate.

Antepenultima etapă din 2017 în baschetul românesc a adus o singură victorie pentru teamurile timișorene. Nici nu putea fi vorba de mai mult pentru că programul cuprindea jocuri foarte dificile. Singura care a luat notă de trecere în runda din week-end a fost BC SCM Timișoara, echipa condusă de Tudor Costescu ieșind victorioasă din deplasarea de la Galați. Colega de eșalon, BC Timba, a eșuat în disputa de pe teren propriu cu Steaua CSM București, în timp ce fetele SCM-ului s-au înclinat pe terenul campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe.

”Leii” au legat al doilea succes extern și cea de-a treia victorie la rând acolo unde se câștigă foarte greu, la Galați. A fost Phoenix Galați – BC SCM Timișoara 73-83 (26-28, 8-18, 16-23, 23-14) într-un joc controlat de bănățeni. Violeții rămân astfel alături de U Transilvania Cluj-Napoca în fruntea clasamentului cu 16 puncte

”A fost un meci foarte greu, dar anticipam că așa va fi, dar este important că ne-am impus. Pe hârtie poate părea un succes ceva mai facil, însă Galațiul este un teren foarte greu, unde doar o echipă a mai reușit să se impună, sezonul acesta. Impresia aceasta vine din faptul că ne-am făcut foarte, foarte bine treaba. Sunt foarte mulțumit de modul cum echipa începe să reacționeze”, a concluzionat antrenorul BCT-ului Tudor Costescu.

BCT: Jeremic, cu 18 puncte, 7 recuperări, Komatina 16 puncte, Burgess 13 puncte, Drăgușin 10 puncte, Mijajlovic 8 puncte, Calotă 7 puncte, Diaz 6 puncte, Tohătan 5 puncte.

Până la finalul anului violeții mai au de jucat două partide, în 21 decembrie, acasă cu SCMU Craiova, și în 27 decembrie, pe terenul lui U Cluj.

Înfrângeri previzibile

BC Timba nu a avut prea multe șanse în partida cu Steaua CSM de pe teren propriu. ”Urșii” au cedat cu 62-84 un meci în care Neylor (17 puncte) și Reljic (16 puncte) au fost principalii marcatori. Cu doar două victorii, Timba rămâne antepenultima în clasament iar în ultimele jocuri ale anului va întâlni CSMU Oradea (23 decembrie) și BCMU Pitești (28 decembrie).

În Liga feminină, SCM-ul a cedat previzibil la Sfântu Gheorghe în fața campioanei Sepsi. Fetele conduse de Mihai Coldea au fost depășite cu 50-72 în prima rundă a returului. Cu cele trei succese timișorencele sunt pe locul 7, iar ultimele două partide ale anului vor aduce jocurile cu Universitatea Cluj (23 decmebrie) și CSM Satu Mare ( 28 decembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ