Controale la comercianții din Timișoara care vând produse din carne de porc, specifice sezonului

188

Comercianții din Piața Traian, respectiv Piața Badea Cârțan din Timișoara au fost verificați, la sfârșitul săptămânii ce tocmai a trecut, de polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor și Serviciului Inspecție Comercială, în colaborare cu polițiști de la Secția 1 Poliție Urbană.

Acțiunea a vizat verificarea modului în care comercianții de produse de sezon respectă legislația în vigoare. Bineînțeles că spau găsit nereguli.

,,Polițiștii locali au aplicat un număr de 24 sancțiuni contravenționale în valoare de 5980 lei în cazul unor comercianți care nu au respectat prevederile legale referitoare la păstrarea curățeniei, precum și în ceea ce privește comercializarea produselor din carne de porc, neavând unele documente necesare vânzării acestor produse, precum și pentru lipsa acordului de funcționare și alte nereguli în cazul unor societăți comerciale, inclusiv în cazul punctului de lucru al unei firme care vinde în zona Badea Cârțan produse pirotehnice.”, au transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara, luni dimineață.

În cadrul acțiunii au fost verificate și un număr de cinci societăți care desfășoară activitatea de bar în apropierea celor două piețe, iar polițiștii din cadrul Secției 1 au verificat documentele în cazul conducătorilor auto și în ceea de privește mărfurile transportate de aceștia.

,,Pe lângă sancțiunile aplicate de polițiștii locali, polițiștii de la Secția 1 au aplicat amenzi pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 și au reținut două certificate de înmatriculare ale unor autovehicule depistate cu nereguli.”, au mai spus reprezentanții Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ