Un turc a vrut să intre în România sub identitate… spaniolă

185

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean turc ce intenţiona să intre în România folosind o carte de identitate spaniolă falsă.

În dimineața zilei de 8 august 2016, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc care s-a legitimat cu paşaportul turcesc valabil şi cu o carte de identitate spaniolă.
La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul de identitate spaniol prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
Faţă de cele constatate, cetăţeanul turc a declarat că nu deţinea viză pentru a intra în România, fapt pentru care şi-a achiziţionat o carte de identitate spaniolă, falsă, de la un alt cetăţean turc, a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1000 de euro.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză, interzicerii de a intra în România pe o perioadă de 5 ani şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ