Un timișorean e tenismenul anului în Europa!

290

Timișoreanul Nini Gabriel Dica a fost desemnat cel mai bun tenismen al anului în Europa, la categoria de vârstă sub 16 ani. Această distincție vine să confirme un an excelent pentru sportivul legitimat la Sport4Fun.

Pentru prima dată în istorie, un junior timișorean încheie anul din postura de cel mai bun tenismen al Europei. Nini Gabriel Dica a reușit această performanță la categoria sa de vârstă, 16 ani. Federația Europeană de Tenis a anunțat miercuri superlativele anului 2017, iar numele timișoreanului se regăsește pe lista celor mai buni.

”Sunt foarte onorat. Am avut un an extraordinar și pentru aceasta vreau să mulțumesc echipei mele, familiei și tuturor celor ce m-au susținut. Mulțumesc pentru premiu și pentru toate amintirile frumoase din Tennis Europe Junior Tour”, a transmis tânărul tenismen din America de Sud.

Anunțul făcut de Tennis Europe nu este unul surprinzător pentru că Nini a reușit un sezon excelent. În acest an a câștigat cinci titluri de simplu și două de dublu în circuit, a triumfat în Mastersul juniorilor și s-a încoronat cu titlul de vicecampion european la Under-16. Premiul vine la pachet cu un stagiu de pregătire de două săptămâni la Mouratoglou Tennis Academy, școala de tenis a antrenorului Serenei Williams.

”Este o performanță incredibilă pentru acest tânăr și foarte talentat junior din România, și mă bucur că cei de la Tennis Europe i-au oferit acest premiu, pentru că el este, în egală măsură, o apreciere a valorii lui Nini Dica, și o recunoaștere a muncii pe care noi, cei din Federația Română de Tenis, am depus-o în toți acești ani pentru dezvoltarea tenisului românesc”, se arată într-un comunicat al lui George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Nini Dica nu a încheiat evoluțiile în 2017, zilele trecute a cucerit medalia de argint în proba de dublu la turneul Inka Bowl din Peru. Iar până la finalul anului mai joacă la câteva turnee din America, totul culminând, în decembrie, cu Orange Bowl, în Florida.

LĂSAȚI UN MESAJ