Situație incredibilă într-un oraș din Timiș. Funcționarii primăriei, nevoiți să returneze o parte din salariile primite

1871

Marţi, 7 noiembrie, inspectorii Curţii de Conturi au încheiat verificarea Primăriei Lugoj şi i-au prezentat primarului Francisc Boldea raportul încheiat în urma controlului. Curtea a descoperit mai multe neregului şi cere Primăriei să recupereze sume mari de bani care au fost cheltuite în anii trecuţi.

Primarul Francisc Boldea a anunţat pentru Lugojeanul că a semnat raportul cu obiecţii şi îl va contesta, fiind hotârât să ajungă din nou în instanţă şi să deschidă proces împotriva autorităţii de control.

Cea mai mare problemă în care Curtea intervine  legată de salariile funcţionarilor şi angajaţilor Primăriei Lugoj, acolo unde consideră că s-au acordat sporuri şi compensaţii ilegale, pe care primrie trebuie să le recupereze. Este vorba de 25% din salariul angajaţilor, din 2014 până în 2017. Drept urmare, dacă decizia Curţii de Conturi rămâne validă, angajaţii vor trebui să înapoieze aceşti bani.

“Noi am semnat cu obiecţiuni, pentru că salariaţii au obţinut prin sentinţă judecătoreacă definitivă şi irevocabilă aceste sporuri, dar Curtea nu recunoaşte această sentinţă şi ca atare noi o să depunem o contestaţie în termenul legal de 15 zile. Perioada în care ar trebui ca suma compensatory de 25 la sută să fie înapoiată este decembrie 2014, iulie 2017 când a apărut noua lege a salarizării”, a declarat Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.

LĂSAȚI UN MESAJ