Un senator de Timiș printre cei 11 parlamentari care vor închisoare doar sâmbăta și duminica

579

Au găsit soluţia pentru reducerea aglomerării din închisori. 11 senatori liberali, printer care și Alina Gorghiu, care reprezintă organizația PNL Timiș în Parlamentul României, s-au gândit profund și spun că ar fi indicat ca o parte din cei condamnați să-și poată executa pedepsele doar sâmbăta și duminica.

Cine sunt cei 11 senatori liberali? Romulus Burlacu, Vergil Chițac,
Ioan-Cristian Chirteș, Cătălin-Daniel Fenechiu, Răducu-George Filipescu, Alina-Ștefania Gorghiu, Eleonora-Carmen Hărău, Nicoleta Pauliuc, Cornel Popa, Ion Popa și Cătălin Dumitru Toma.

Măsurile alternative neprivative de libertate sunt rar utilizate în activitatea judiciară românească. Pentru a evita aplicarea sancţiunilor CEDO considerăm că este de datoria legiuitorului să adopte norme care să ofere judecătorului posibilitatea de a înlocui o pedeapsă în regim privativ de libertate cu măsuri alternative credibile care realizează mai bine scopul reeducării, al reinserţiei sociale, dar şi al prevenirii recidivei”, susţin iniţiatorii înt-un material prezentat de Digi 24.

Senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, spune că: „Am studiat foarte bine dreptul în state ca Italia, ca Cehia, ca Franţa, Olanda şi aşa mai departe. Deci cadrul normativ nu este o noutate pentru state europene, însă pentru România este o noutate”.

Noul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader ar pute să susțină proiectul, care a fost deja depus la Senat: „Nu este rău dacă se va dovedi o măsură de natură să contribuie la soluţionarea problemei despre care vorbim din penitenciare. Tind să cred că poate fi un aviz favorabil, pozitiv” spune Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ