Un șef de la UMF, trimis la plimbare de angajați. Ce-a pățit rectorul unei universități de medicină de la noi

348

Viorel Scripcariu a  încercat să-și asigure încă un mandat în funcția de rector al UMF Iași propunând schimbarea modului de selecție, dar propunerea sa a fost respinsă prin referendum.

Ii este frica lui Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, de alegerile pentru funcția de rector care vor avea loc în perioada următoare având în vedere că mandatul său este pe cale să se termine? UMF Iași a organizat pe data 8 mai un referendum privind schimbarea modalității de desemnare a rectorului UMF Iași. Referendumul a fost organizat la propunerea lui Scripcariu. Astfel, pe lângă metoda clasică, folosită de zeci de ani de alegere a rectorului prin vot universal s-a propus și metoda alegerii în baza unui  ”proiect”, pe baza unui ”concurs public, în baza unei metodologii aprobate de Senatul universitar nou-ales”. Este evident că cea de a doua metodă l-ar fi avantajat pe Scripcariu care controlează acum UMF inclusiv pe mulți membrii ai Senatului având posibilitatea să desemneze și componența, dar și să influențeze  viitoarea comisie care ar fi urmat se selecteze ”proiectul” cel mai bun. Numai că Scripcariu nu putea schimba de capul său modalitatea de alegere a rectorului astfel încât pe data de 8 mai a organizat un referendum.

I-a picat referendumul

La referendum au avut drept de vot un număr de 727 cadre didactice și de cercetare titulare și 37 reprezentanți ai studenților din Senatul universitar și din consiliile facultăților. Dintre cele 764 de persoane cu drept de vot din cadrul universității, s-au prezentat la urne 667, reprezentând 87,3 la sută din total. Cei care s-au prezentat la vot, în marea lor majoritate au respins propunerea de schimbare a modalității de alegere a rectorului. Astfel, un număr 598 votanți  reprezentând 89,65 la sută dintre cei care au votat, au ales opțiunea „prin vot universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și reprezentanților studenților”. Un număr de 68 de votanți reprezentând 10,21% au ales opțiunea ,,pe baza unui concurs public, în baza unei metodologii aprobate de Senatul universitar nou-ales”.

Prin urmare rectorul UMF va fi ales tot prin vot universal ca și până acum, iar Scripcariu va trebui să demonstreze că merită un nou mandat.

sursa – dezvaluirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.