După 5 ani, Guvernul promite în continuare internet în sute de localități din Timiș și România VIDEO

69

Un program ce ar fi trebuit să aducă sute de localități din țară în era tehnologiei prin conectarea la internet este readus în discuție de guvernanți.

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, a discutat despre proiectul Ro-Net la Timișoara, marți dimineața. Proiectul a fost lansat încă din toamna anului 2014, dar din cauza unor întârzieri pe care ministrul nu a dorit să le dezvăluie, acesta s-a blocat. Acum apar și vești bune. În aprilie s-a semnat primul act de punere în practică a proiectului.

”Avem 17 localități din Timiș care beneficiază de proiectul Ro-Net. 25 de localități din Hunedoara, 21 de localități din Caraș-Severin și 15 localități din Arad. Există fibra optică conectată la aceste localități din Timiș. Urmează ca printr-un proces de selecție operatorii să folosească această infrastructură pentru ajunge către aceste localități”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Proiectul Ro-Net constă în concesionarea lucrărilor de proiectare și construire a unei infrastructuri naționale de comunicații și operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicații în localitățile țintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de județe care nu beneficiază de acoperire prin rețelele operatorilor prezenți pe piață. Localitățile acoperite de Ro-Net sunt în număr de 783, cu 137.000 gospodării și 400.000 locuitori, conform datelor de la momentul atribuirii contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ