Un român din Italia a vrut să-și vândă copilul de 2 ani unui turist. Ce-a pățit imediat după aceea

146

Românul de 23 de ani a fost arestat de ofițerii de la Guardia di Finanza

Copilul, plasat în custodia autorităților

Caz înfiorător în cunoscuta stațiune Ostia, din Roma. Un tânăr bărbat, care mergea de mână cu un copilaș de doar doi ani, s-a oprit în fața unui turist și i-a oferit băiatul contra cost, infomează blogsicilia.it.

Fără a sta prea mult pe gânduri, turistul a apelat imediat la 117. „Este un bărbat care încearcă să vândă un copil, se îndreaptă spre plaja Finanzere”, le-a spus acesta agenților de la Guardia di Finanza, unitate specializată în protecția persoanelor în situații de risc, apărarea ordinii și siguranței publice și antiterorism.

În doar câteva minute, o patrulă a „băștilor verzi” s-a deplasat la plaja indicată, acolo unde l-au depistat pe românul care încerca să dea copilul oricui s-ar fi arătat interesat. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, i-a pasat băiatul unui trecător și a luat-o la fugă, însă a fost prins după o cursă de aproximativ 200 de metri. Acesta a rezistat arestului și i-a atacat pe oamenii legii, însă a fost imobilizat și dus la închisoarea Regina Coeli.

Potrivit sursei citate, românul va fi cercetat pentru exploatare de minori și agresare a unui oficial.

Autoritățile italiene au pornit mai multe investigații și încearcă să afle al cui este băiețelul. Găsit deshidratat, acesta a fost dus la un spital din Ostia pentru a primi tratament adecvat, urmând a fi palsat în custodia autorităților.

Se presupune că copilul ar fi dintr-o tabără de persoane fără adăpost care își fac veacul prin capitala Italiei, dar nu este exclusă nici ipoteza unei răpiri.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ