Un reputat profesor timișorean de economie îl critică dur pe Mugur Isărescu! Despre care mai afirmă că se teme că va fi schimbat din fruntea BNR!

2105

Supus tot mai intens unor „tiruri” concentrate de atacuri la adresa felului în care se exprimă și mai ales a felului cum acționează în calitatea sa de guvernator al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu pare a de veni tot mai impopular în ochii multor români. După mai bine de un sfert de veac în fruntea BNR, Isărescu este tot mai des criticat de specialiști de marcă în probleme de macroeconomie și de finanțe.

Unul dintre aceștia este și reputatul profesor timișorean de la Universitatea de Vest, Nicolae Țăran, specialist redutabil în domeniile amintite, și fost, la mijlocul anilor ’90, lider de prim-plan al Partidului Alianței Civice.

Chestionat pe tema felului în care guvernatorul BNR a ales să gestioneze în ultima vreme politicile macroeconomice ale României, profesorul Țăran l-a criticat extrem de dur pe acesta.

„Isărescu are o imensă problemă. El s-a raliat capitalului străin din băncile românești, care este în proporție de 97%. Isarescu are un discurs irațional în ultima vreme și extrem de meschin totodată. El devenit extrem de impopular și de irațional. Tot ce spune în ultima vreme este de tipul „așa va fi”, adică tot ceea ce afirmă el este un adevăr care transcende opinia publică. Un soi de Eu, supremul! Acesta este tipul de discurs care sperie mai degrabă opinia publică din România. Nu știu ce s-a întâmplat cu dumnealui în ultima vreme . Îl cunosc de multă vreme și înainte nu se comporta atât de părtinitor în relația cu capitalul străin din bancile aflate în România și atât de distant și de lipsit de umanitate în raport cu propriii săi conaționali. Probabil că îi este puțin teamă de faptul că nu peste mult timp cineva îl va schimba și pe el din fruntea BNR. Nu cred că este cazul în perioada următoare să aibă asemenea temeri. Mai ales că actualul parlament, cel care poate lua o decizie în această privință, nu are nici calitatea și nici puterea să producă schimbarea conducerii actuale a BNR !” a încheiat profesorul de economie timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ