Un prim pas spre construirea unei mari parcări în zona centrală

1678

Închiderea centrului istoric a dus la dispariţia a 800 de locuri de parcare în zona zero a oraşului. Deşi iniţial proiectul prevedea reabilitarea centrului în paralel cu construirea a 3 parcări, supra şi subterane, în final acest lucru nu s-a realizat. Primăria Timişoara a promis că va face un schimb de terenuri cu Universitatea de Vest pentru a crea locuri de parcare în centru, însă negocierile s-au blocat pentru că autorităţile locale nu au evaluat suprafeţele care urmau să fie donate universităţii. Acum, edilii oraşului spun că s-au făcut primii paşi.

„Altă veste bună, am reușit să ducem la bun sfârșit licitația pentru achiziția unor servicii de evaluare. Aveam mare nevoie de așa ceva. Nu am putut să facem schimbul de proprietăți cu UVT, pentru că n-am avut o firmă care să facă evaluarea proprietăților, așa cum cere legea. Voi cere ca în regim de celeritate să se încheie un contract punctual pentru evaluarea popotei și cea a Liceului CFR și vom face rapid toate diligențele pentru schimbul de proprietăți pentru a putea să construim cât mai repede parcarea cu 10 etaje pe Oituz. Evaluarea se va termina relativ repede, așa spun eu, adică este o chestiune de câteva săptămâni. Va trebui evident să obținem și aprobările de rigoare, UVT de la Ministerul Educației”, au declarat responsabilii din primărie.

Potrivit proiectului, în locul fostei popote a Armatei, de la intersecţia străzilor Oituz şi Popa Şapcă, se va ridica o parcare supraterană cu 10 etaje şi 1.000 de locuri. De abia acum se reiau negocierile cu UVT, aşa că şansele ca lucrările să înceapă anul acesta sunt mici. Chiar şi reprezentanţii Primăriei Timişoara recunosc că scenariul cel mai probabil prevede demararea şantierului în primăvara lui 2017.

Costurile lucrării nu se cunosc momentan şi nici dacă acestea vor fi asigurate din bugetul local sau dacă primăria va coopta o firmă privată care să şi administreze parcarea.

LĂSAȚI UN MESAJ