Un polițist din vestul țării sparge ,,legea tăcerii” Ce acuzații le aduce șefilor săi?

7485

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în cadrul unui interviu dat televiziunii locale Tele2Drobeta, a dezvăluit cu lux de amănunte care sunt neregulile din spatele uşilor inspectoratului.

Acesta a vorbit deschis despre cum proprii lor superiori au ajuns să nu mai respecte legea. ,,Superiorii au puterea în mână. Cuţitul şi pâinea sunt la ei. Există foarte multe cazuri în care se pleacă în misiuni şi se fac diverse activităţi după program sau în zilele de sâmbătă, duminică, fără însă a fi dată înainte o dispoziţie, aşa cum este specifiat în ordinul 577/2008, art. 8, alin. 2”, a declarat poliţistul în cadrul interviului.

Acesta mai spune că sunt foarte mulţi colegi din Inspectorat care ar vrea să vorbească despre modul în care sunt trataţi poliţiştii din Mehedinţi, însă se tem de repercusiuni. Acelaşi poliţist a mai povestit reporterilor Tele2Drobeta cum în urmă cu patru ani de zile, cu toate că avea nişte probleme de sănătate şi la recomandarea medicului avea nevoie de repaus, superiorii săi nu au înţeles acest lucru şi au făcut o planificare, fără ştiinţa lui, ca acesta să servească la două posturi de poliţie din judeţ.

,,Bineînţeles că ei au considerat că eu am greşit că nu am putut să merg în judeţ şi că nici nu am semnat o dispoziţie în acest sens, am fost sancţionat de şefii mei. Am atacat această sancţiune la Bucureşti, iar cei din capitală au anulat sancţiunea superiorilor şi au ajuns la concluzia că aceştia au greşit şi au comis un abuz”, a mai povestit poliţistul.

Omul legii a mai spus că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi se confruntă cu o lipsă acută de poliţişti, cea mai mare problemă fiind la Ordine Publică.

,,Salariile de excepţie sunt încasate, banii sunt la ei… la ce să îşi bată capul cu lucruri care nu îi afectează în mod direct. Nu se va schimba absolut nimic. Nici echipamentele nu sunt bune. Facem chetă să cumpărăm în posturi hârtie. Sau mai apelăm la oameni, la cetăţeni să sponsorizeze poliţia. Dacă se strică maşinile de lucru, noi le reparăm. Eu am schimbat ambreiajul din banii mei, pentru ca lucrurile să meargă. Nu interesează pe nimeni. Sistemul se va schimba când vor realiza toţi unde trăiesc, unde lucrează, la ce riscuri se supun şi faptul că ei nu trebuie să fie bătaia de joc a nimănui. Trebuie să fie demni şi trebuie să fie poliţişti. Ca poliţişti trebuie să respecte legea şi să ceară la rândul lor să fie respectată legea”, a mai adăugat poliţistul.

Sursa: News Mehedinți

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ