Un polițist de frontieră confirmat cu coronavirus va fi cercetat pentru că nu a spus că a fost în club

1350

DSP Iași va depune plângere penală împotriva polițistului de frontieră pentru inadvertențe în declarații, care le-a spus medicilor abia câteva zile mai târziu că a fost în club într-o seară.

Polițistul de frontieră de 38 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus pe 11 martie, după ce s-a întors dintr-o vizită la Varșovia, unde a fost plecat în interes de serviciu.

Înainte de a fi diagnosticat el a fost în club, sâmbătă, 7 martie, dar nu a anunțat acest lucru DSP Iași. Autoritățile sanitare știau că el a fost într-o sală de sport, dar nu și într-un club unde fuseseră prezente 200 de persoane.

Bărbatul era în autoizolare de pe data de 9 martie, după ce a aflat că o persoană cu care a intrat în contact la Varșovia, unde era plecat în interes de serviciu, a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirus.

„Practic se stabileşte traseul pe care aceştia l-au avut de la momentul intrării în ţară şi până când au fost internați la Spitalul de Boli Infecţioase. Se aplică măsurile specifice. Au existat nişte inadvertenţe între declaraţiile primite la începutul anchetei epidemiologice şi declaraţiile ulterioare care au perturbat oarecum cursul acestei anchete.”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ