13.6 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Un politician din Banat ar putea prelua, curând, conducerea celui mai mare partid din România

EvenimentUn politician din Banat ar putea prelua, curând, conducerea celui mai mare...

Sorin Grindeanu are șanse foarte mari de a prelua conducerea PSD, după ce președintele actual, Marcel Ciolacu, a preluat șefia Executivului. Dezvăluirea a fost făcută de unul dintre foștii lideri ai social-democraților.

Eugen Teodorovici, fost preşedinte executiv al PSD în perioada când era condus de Viorica Dăncilă, apreciază că Sorin Grindeanu are cele mai mari şanse de a prelua conducerea partidului.

Grindeanu așteaptă eliberarea locului

Eugen Teodorovici dezvăluie că, în martie 2021, Marcel Ciolacu i-a propus să devină prim-vicepreşedinte al PSD. ”Nu pot să mă vând, nu am preţ”, a subliniat fostul ministru de Finanțe.

Fost preşedinte executiv al PSD, politicianul a fost întrebat în cadrul emisiunii Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Sorin Grindeanu constituie o ameninţare pentru Marcel Ciolacu. ”Da, domnul Grindeanu este cel care aşteaptă eliberarea locului de preşedinte la PSD”, a răspuns Teodorovici.

Chestionat dacă Sorin Grindeanu va fi următorul preşedinte al PSD, Teodorovici a răspuns afirmativ, dar s-a și auto-propus: ”Are cele mai mari şanse. Dar dacă mişcarea social-democrată vrea o schimbare cu adevărat şi vrea un nou PSD, nu domnul Grindeanu este varianta. Pentru reformarea stângii din România? Teodorovici Eugen (este varianta – n.r.)”.

Ciolacu i-a propus funcția de prim-vicepreşedinte

Fostul ministru de Finanţe din Guvernul Dăncilă afirmă că Marcel Ciolacu i-a propus funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.
”În martie 2021, la el în birou, Marcel Ciolacu mi-a făcut o propunere: să fiu prim-vicepreşedinte al PSD alături de Gabriela Firea şi de Sorin Grindeanu. I-am spus: ”Marcel, eu nu sunt genul de om care pentru o funcţie să accept ce tu ai făcut: să trec cu vederea că ai luat partidul încălcând statutul. Chiar dacă mi-aş dori ca fiinţă, ceva în mine nu mă lasă să fac astfel de compromisuri”. Nu pot să mă vând, nu am preţ.

Astăzi, dacă mă gândesc, poate a fost o greşeală din partea mea. Aş fi fost în guvern, aş fi fost ministru de Finanţe şi, cu siguranţă, nu s-ar fi întâmplat toate nenorocirile în economie. Gândind cu mintea de astăzi, poate a fost o greşeală”, a conchis Eugen Teodorovici la Insider politic.

Sursa: https://evz.ro/

Alte subiecte :

Citește și :