-2.4 C
Timișoara
joi 30 noiembrie 2023

Un nou traseu turistic spectaculos prin Munții Banatului

Turiștii au la dispoziție un nou traseu tematic în Banatul de Munte. Traseul se află în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului și are o lungime de aproape 4 kilometri și jumătate.
Traseul a fost amenajat de rangeri pentru a lega două dintre obiective importante: Peștera Comarnic și exemplarul de arbore Sequoiadendron Giganteum din zona Navesu Mare.

Accesul se face pe jos, iar durata medie a drumeției este de aproximativ 60 de minute.
Turiștii vor găsi în teren panouri informative cu date despre fenomenele carstice ce pot fi întâlnite pe suprafața ariei naturale protejate.

Ideea amenajării acestui traseu a venit din dorința de a le face cât mai plăcută drumeția celor care-și doresc să ajungă la copacul gigant care are o înălțime de 40 de metri și o circumferință de aproape 6 metri.

Acesta este orginiar din America de Nord, s-a dezvoltat singur la aproximativ 600 de metri altitudine și în condiții naturale – spune directorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, Nicolae Ifca.

sursa. http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Stație Peco sancționată cu 50.000 de lei de polițiștii locali, a sistat activitatea așa cum i s-a impus

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în cursul zilei de astăzi, verificări la o stație Peco pentru a stabili dacă se...

Firmă de pe strada Holdelor, sancționată cu 5000 de lei de polițiștii locali pentru că a permis mai multor persoane să fumeze în incintă

Polițiștii locali din cadrul Biroului Proximitate și Siguranță Publică au verificat aseară, în jurul orei 21.00, în urma unei sesizări, un local de pe...

Citește și :