Un nou atac la Paris, lângă Catedrala Notre-Dame! Un polițist a fost rănit! VIDEO

543

Un polițist francez a deschis focul marți după-amiază asupra unui individ care a încercat să-l agreseze cu o armă albă pe esplanada Catedralei Notre Dame din Paris, transmit agențiile internaționale de presă. Cel puțin o mie de persoane se aflau în interiorul catedralei, potrivit unui purtător de cuvânt al monumentului. Polițistul a fost rănit ușor de atacatorul care l-a atacat cu un ciocan.

Atacatorul de la Catedrala Notre Dame a strigat ‘Aceasta este pentru Siria’ 

Bărbatul care a atacat marți cu un ciocan polițiști la intrarea în Catedrala Notre Dame din Paris ,,a strigat <Aceasta este pentru Siria> ”, a declarat la fața locului ministrul francez de interne, Gerard Collomb, informează AFP.

,,Acesta era cineva care se prezenta drept student algerian, el avea asupra sa o carte de identitate a cărei veridicitate trebuie să o verificăm”, a afirmat ministrul în fața presei, precizând că agresorul, rănit după ce poliția a ripostat cu focuri de armă, avea de asemenea asupra sa ‘cuțite de bucătărie’.

,,Totul se derulează în calm, oamenii vorbesc, se roagă, își continuă vizita’, a declarat pentru AFP Andre Finot, responsabil pentru comunicații al Catedralei Notre Dame. ,,Așteptăm ordine din partea Prefecturii Poliției pentru a elibera căile de acces”, a adăugat el.

Cu circa 13 milioane de vizitatori, pelerini și fideli pe an, această capodoperă a artei gotice este al doilea sit turistic cel mai frecventat din Franța, după Disneyland Paris, și primul monument istoric cel mai vizitat.

Poliția franceză a postat pe Twitter un mesaj prin care cere populației să evite respectiva zonă, unde ‘o intervenție este în desfășurare’.

Potrivit postului BFMTV, agresorul înarmat cu un ciocan a încercat să atace agenții care asigurau paza în piața din fața catedralei pariziene, după ce anterior el amenințase și alte persoane.

Un martor ocular a declarat pentru agenția France Presse că mai întâi a auzit ‘un strigăt foarte puternic’ și apoi a văzut ‘o mulțime de oameni în mișcare’. ‘Oamenii s-au panicat, am auzit două focuri de armă, am văzut un om căzut la pământ, sânge peste tot’, a relatat respectivul martor.

Poliția a stabilit un perimetru de securitate în zonă, în timp ce Parchetul antiterorist a anunțat deschiderea unei anchete.

sursă: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ