Prima tură ciclistă bănățeană din 2017 are loc în weekend, la Timișoara. Vezi care este traseul

192

Echipa ,,Verde pentru Biciclete” organizează sâmbătă, 10 iunie 2017, prima tură ciclistă bănăţeană marca VpB din acest an.

Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură este Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco), la ora 09:30.

,,Îi invităm pe toţi bicicliștii să ne însoţească de la ora 10:00 pe traseul: Platforma Timco – pista Bega – Utvin – Sânmihaiu Român – La Livada – retur. Lungimea traseului este de aproximativ 30 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 6 ore. La mijlocul turei, vom face un popas mai lung (La Livada), iar pe parcurs vom face pauze de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Va fi o tură lejeră, permisivă tuturor categoriilor de vârstă și experiență”, transmit organizatorii.

Traseul ales este unul accesibil bicicletelor de oraș și de tip mountainbike, corespunzător echipate, iar organizatorii recomandă bicicliștilor să poarte căşti de protectie şi veste reflectorizante. Aceștia le transmit pasionaților de ciclism că ar fi bine să aibă la ei și camere de bicicletă de schimb, pălării/șepci și protecție solară.

Această tură bănățeană este prima dintr-o serie de 6 care au loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei ,,Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen desfășurându-se în 2009. Scopul turelor cicliste bănățene este de a încuraja mișcarea în aer liber, de a face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, în compania naturii, pe bicicletă.

LĂSAȚI UN MESAJ