Un minut face cât zece, la Societatea de Transport Public Timișoara

95

O călătorie cu tramvaiul în Timisoara înseamnă nervi și timp pierdut. Un minut pentru regia de transport înseamnă de fapt… aproape 10! O timișoreancă a făcut un experiment și ne-a trimis pe adresa redacției concluziile ei.

Femeia aștepta tramvaiul 4 în stația Timișoara 700.

„Ajung în stație. Este ora 12:27 de minute. Panoul afișează 1 minut pentru sosirea tramvaiului 4. Apoi ceasul indica 12:28. Timpul pentru sosirea tramvaiului tot 1 minut. Se face apoi ora 12:29 de minute. Afișajul îmi spun ca tot 1 minut mai am de așteptat. Așadar au trcut 3 minute și acel minut de în care trebuia sa vina tramvaiul nu sa schimbat. Dupa alt minut, cronometrul a sărit la 5 minute. Așadar, în loc sa aștept 1 minut am așteptat aproape 10. Știu ca nu pare mult, dar din păcate astfel de situații sunt prea dese în Timișoara. Uneori am pățit sa aștept și 25 de minute în timp ce tabela indica doar câteva initial”, ne-a scris timișoreanca.

Până și primarul Robu s-a plâns anul acesta de timpii afișați fără noimă pe panourile din stațiile STPT. Acesta ceruse să nu se mai arate minutele de așteptare, ci locația mijlocului de transport în comun. Nimic nu s-a schimbat, însă. Sistemul de afișaj din stații a fost instalat în perioada 2008 – 2009. Panourile au fost cumpărate împreună cu sistemul de ticketing printr-un proiect european de 4 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ