Un milion de euro, furaţi de la un spital. Autoarea delapidării este la a doua „lovitură” de acest fel

32

Fosta contabilă a Spitalului Judeţean Argeş trebuie să returneze unităţii medicale un milion de euro, bani delapidaţi timp de patru ani şi jumătate. Curtea de Apel Piteşti a dat o sentinţă definitivă, iar de patru ani procurorii DIICOT investighează uriaşa fraudă.

Delapidarea de proporţii a ieşit la iveală în aprilie 2017, când directorul economic al spitalului a fost schimbat. DIICOT a deschis un dosar în acelaşi an. Însă cum investigaţiile trenau, în august 2018 Spitalul Judeţean Argeş a acţionat-o în instanţă pe Amalia Dumitraşcu, fosta contabilă, pentru a recupera prejudiciul uriaş.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeş, iar în octombrie 2020 magistraţii au decis că Amalia Dumitraşcu trebuie să plătească Spitalului Judeţean Argeş prejudiciul de 3,98 milioane lei, plus dobânda legală remuneratorie de 324.235,26 lei, precum şi reactualizarea prejudiciului, în sumă de 370.687,80 lei.

Amalia Dumitraşcu a făcut apel, numai că în această lună Curtea de Apel Piteşti i-a respins definitiv acţiunea. Drept urmare, fosta contabilă trebuie să plătească cei un milion de euro furaţi timp de patru ani şi jumătate de la Spitalul Judeţean Argeş.

Iar dacă acţiunea civilă a fost finalizată, dosarul de la DIICOT este în continuare în lucru, deşi au trecut peste patru ani de când a fost deschis. În 2017 Amalia Dumitraşcu a fost reţinută de procurori o scurtă perioadă, ulterior fiind cercetată în libertate.

Continuarea, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ