Un mare muzician român din vestul țării are nevoie disperată de ajutor: ”Trăiesc cu morfină”

501

Unul dintre marii muzicieni români, bluesmanul și rockerul Adrian Berinde, născut la Oradea, a ajuns la capătul puterilor și recunoaște problema gravă de sănătate ce-l ține la pat din luna decembrie. Artistul este nevoit să ceară ajutorul celor care-l iubesc prin muzica sa și datorită picturilor, poeziilor și cărților sale, în speranța că ajutorul financiar îi va permite să încerce ultima soluție care să-i salveze viața, un tratament nou la o clinică din Germania.

adrian berinde”În ultima vreme starea mea de sănătate s-a înrăutățit. De mai bine de un an mă bat cu un cancer care a metastazat pe oase. Durerile sunt cumplite, trăiesc cu morfină. Am ezitat să fac publică sistuația însă nu mai am soluții. Sunt imobilizat în pat din decembrie 2017. A apărut o șansă de tratament cu o substanță nucleară într-o clinică din Germania. Aș putea să mă internez acolo pe data de 13 mai dar acest tip de operație costă, iar eu nu dispun de suma necesară. Sper că voi găsi înțeșegere și ajutor din partea dumneavoastră”, este apelul disperat al muzicianului, compozitorului și poetului Adrian Berinde, unul dintre cei mai originali artiști rock, folk și blues români.

Ultima oară când artistul a urcat pe o scenă în București a fost la începutul anului trecut, când și-a lansat un nou album-”Arcan”, printr-un concert la Muzeul Țăranului Român.

Adrian Berinde a trecut în urmă cu aproape zece ani printr-o operație de transplat de ficat. În vârstă de 59 de ani, muzicianul orădean, absolvent al Școlii de Arte Plastice din Cluj a reușit să fugă din țară în 1982 și s-a stabilit în Elveția unde a lucrat ca pictor profesionist și unde a avut mai multe vernisaje. S-a reîntors în 1990 în țară și, de atunci a lansat opt albume și a susținut sute de concerte.

Cont Lei: RO56BTRLRONCRT0V10821201 – Banca Transilvania
Cont Euro: RO14BTRLEURCRT0V10821202 – Banca Transilvania (SWIFT: BTRLRO22)
Titular: Berinde Adrian

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ