11.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 martie 2024

Un kilogram de cannabis și 6 traficanți la Sânnicolau Mare și Timișoara FOTO

Poliţiştii din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat un kilogram de cannabis, în urma a 6 percheziţii efectuate la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe 11 mai a.c., pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.

droguri tm (1)Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, cei  şase membri ai grupării infracţionale, cu vârste între 20 şi 34 de ani, ar fi comercializat şi distribuit droguri de risc (cannabis) pe raza oraşului Sânnicolau Mare şi municipiului Timişoara.

În urma cercetărilor efectuate în caută a rezultat că unul dintre suspecți a conceput un dispozitiv artizanal de producerea uleiului de cannabis într-o locație a cărei amplasare nu fusese încă depistată pe parcursul cercetărilor.

Din ultimele cercetări s-a stabilit că suspectul amplasase dispozitivul artizanal la locuința sa din comuna Tomnatec, județ Timiș, într-o încăpere de 2/2 metri, fără ferestre sau alte moduri de aerisire. Procedeul presupunea presarea plantelor de cannabis într-un recipient cilindric, în care era introdus apoi gaz, reacția chimică ducând la producerea unei substanțe din care era extras uleiul de cannabis.

Această substanță era fiartă ulterior, în vederea evaporării gazului, iar produsul care rezulta reprezenta un tip de ulei de cannabis, care se consumă prin picurarea acestui ulei peste țigări și inhalarea odată cu fumatul.

Prin procesul tehnologic menționat, ca urmare a spațiului foarte mic și neaerisit, în noaptea de 10/11.05.2016 s-a produs o acumulare de gaze, care a generat o explozie, în care au fost surprinse patru persoane aflate în acel moment în încăpere.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un kg de cannabis.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.
Pe numele acestora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Alte subiecte :

Citește și :