Un județ din vestul țării va fi transformat cu bani de la Ministerul Turismului! Sunt vizate pârtiile de schi și o stațiune balneară

393

Turismul în judeţul Hunedoara a câştigat trei proiecte în cadrul Programului Multianual, denumit Master-Planul investițiilor în turism, aprobat la sfârşitul săptămânii trecute, de către Guvern.

Este vorba despre următoarele proiecte: Amenajare zonă de Agrement, oraşul Geoagiu; Schi în România, stațiunea Straja, municipiul Lupeni; Dezvoltarea și extinderea „Domeniul Schiabil Șureanu”, oraşul Petrila.

Ministerul Turismului contribuie în funcţie de importanţa investiţiei. Pentru ca Ministerul să aibă contribuţie în totalitate, investiţia trebuie să fie de importanţă naţională. Ca exemplu, în această categorie intră Delta Dunării, Litoralul Românesc şi pârtiile de schi de peste 100 km. Dacă investițiile sunt de interes național, contribuția instituției este de 90%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 10%. Pentru investițiile de interes local, contribuția Ministerului Turismului este de 85%, iar contribuția administraţiei este de 15%.

Contribuția Ministerul Turismului este de 70% și contribuția administraţiei/asociaţiei de dezvoltare intercomunitară beneficiară este de 30% pentru investiții în domenii de aplicare ale Hotărârii, altele decât cele menționate anterior.

foto: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ