Fermierii din Banat își pregătesc buzunarele! Modalitatea prin care le vor crește veniturile

117

O campanie de informare a fermierilor în ceea ce priveşte valorificarea lânii se desfăşoară în această perioadă în Caraş-Severin, a precizat Pavel Nefir – director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură.

Cererea de acordare a sprijinului se completează şi se depune până la 26 august la Direcția pentru Agricultură Județeană.

Actele necesare pentru documentaţie sunt:

Copie B.I./C.I. – pentru solicitanţii persoane fizice, respectiv copia documentului de înregistrare şi B.I./C.I. a împuternicitului – pentru solicitanţii persoane juridice;
Dovadă cont bancar activ (la o bancă comercială sau la Trezorerie);
Declaraţie pe propria răspundere (se completează la DAJ Caraş-Severin);
Document care atestă înregistrarea exploataţiei de ovine în Registrul Naţional al Exploataţiilor (Adeverinţă medic veterinar concesionar).

ATENŢIE! Documentele de la pct. 1) şi 2) se prezintă la DAJ Caraş-Severin şi în original!

Sumele reprezentând ajutoarele de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală şi respectă regula, conform căreia un beneficiar poate cumula din aceste ajutoare maximum 15 mii de euro în trei ani fiscali consecutiv.

Amintim că, crescătorii de ovine, vor primi un sprijin financiar de 1 leu pe kilogramul de lâna comercializată către centre de colectare sau unităţi de procesare a lânii.

Până în prezent din cele 77 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ, cereri au depus peste 800 de fermieri, a mai spus Pavel Nefir.

sursă: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ