Un fost ministru PSD a blocat 10 ani un post la Curtea de Conturi

106

Orlando Teodorovici a blocat 10 ani un post la Curtea de Conturi. Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru al PSD plimbat prin mai multe ministere de Victor Ponta și Liviu Dragnea timp de 7 ani, după o carieră anterioară de peste 20 de ani în funcții de bugetar de lux, s-a supărat.

Recent, fostul ministru PSD a fost numit director la Direcția de Audit din subordinea celei mai importante structuri din Curtea de Conturi, Autoritatea de Audit.

Autoritatea de Audit este cea mai importantă structură din Curtea de Conturi. Eugen Orlando Teodorovici a intrat direct pe post de director la Direcția de Audit. Nimic nou pentru Teodorovici. De când a intrat în câmpul muncii a fost plasat doar în funcții de lux ale administrației centrale.

Între 1991-1997, este expert în ministerul Transporturilor de unde trece la Departamentul de Integrare Europeană al Guvernului CDR, în care stă până în anul 1999. Schimbă locația și apare în anul 2000 director în ministerul de Externe. Pleacă apoi tot ca director la ministerul Integrării Europene în guvernarea PSD-Adrian Năstase, unde staționează între anii 2000-2004.

Orlando Teodorovici se ambientează foarte bine și cu guvernarea de dreapta PD-PNL. Ocupă funcția de director la ministerul Economiei între 2004-2005 de unde avansează în guvernarea Tăriceanu în funcția de secretar de stat la ministerul Economiei între anii 2007-2009.

Perioadă în care devine membru al PNL, pe listele căruia candidează la alegerile parlamentare din anul 2008 pentru o poziție de senator PNL de Vrancea. Ghinion, nu este ales. Se reorientează politic.

După izolarea politică în care l-au trimis colegii de la PSD în urma Congresului partidului din vara anului 2020, Eugen Orlando Teodorovici a pierdut și poziția de senator de Tulcea la care a aspirat la alegerile parlamentare din decembrie 2020. A rămas în circuitul public prin prezențele la TV care au devenit din ce în ce mai rare.

Într-o declarație recentă, acordată Epoch Times, Orlando Teodorovici s-a debarasat de haina veche de politician PSD: „Nu am fost niciodată om politic. Doar apartenența la un partid politic, PSD, mi-a dat titulatura aceasta. Eu sunt specialist. Sunt auditor”.

Specialist sau nu, Eugen Orlando Teodorovici a revenit la postura inițială, bugetar de lux, grație sprijinului politic primit de la un fost lider PSD, Nicolae Bădălău, mare șef la Curtea de Conturi.

Sursa – evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ