Haosul vaccinării! Centre puține, platformă nefuncțională

  135

  Procesul de vaccinare nu decurge bine, cel puțin în județul Timiș. Centrele sunt prea puține pentru cererea mare, iar platforma de programare funcționează prost. O spun oamenii care au încercat să se programeze sau surse medicale care se ocupă de vaccinarea anti-COVID.

  După ce, din 32 de centre de vaccinare din Timiș, au rămas 2, autoritățile au suplimentat fluxurile cu 9. De exemplu, la mall-ul din Timișoara sunt acum 2 fluxuri pentru imunizare și mai sunt 8 noi în județ. Insuficent! Unii timișoreni au ajuns să se programeze char și în Lugoj. Mai mult, unele surse medicale spun că au personal insuficient pentru a acoperi chiar și o zi de vaccinare.

  Platforma de programare are și ea probleme. Un angajat din Învățământ ne-a povestit să nici instituția unde lucrează și nici el, personal, nu au reușit să facă o programare. Sistemul i-a oferit informații contradictorii. După ce omul și-a făcut cont, platforma l-a anunțat că ”există o programare făcută sau că nu se încadrează în categoria II”.

  Însă nicăieri nu poate verifica dacă programarea există. Alți timișeni care se încadrează în categoria a II-a pentru vaccinare nu au mai găsit loc în județ și li s-a recomandat să se programeze în alte zone din țară. Lucru imposibil, dacă ne gândim că regulile anunțate de autoritățile centrale spun că o persoană poată să fie vaccinată în județul de domiciliu sau unde muncește.

  Așadar, cum ar putea un timișean cu domiciliul și locul de muncă în acest județ să se vaccinmneze altundeva? Sunt întrebări la care guvernații ar trebui să răspundă.

  2 COMENTARII

  1. Care si unde sunt cele 8 centre noi de vaccinare in Timis? Daca intri pe platforma guvernului pentru programare exista doar 3 in Timis: Iulius Mall, Ghiroda si Dumbravita.

   • aceeasi nedumerire o am si eu ! aseara era doar cele trei ( 3 ) ( 3 nu e egal cu opt ) centre, cele mentionate de @Ion !
    puteam sa jur acum 3-4 luni , atunci cand se cam stia ca dupa 1 ianuarie va incepe vaccinarea ca o sa fie un haos generalizat , Made in Romania ! suntem de rasul curcilor……

  LĂSAȚI UN MESAJ