Un fost ministru al sănătății și o poveste teribilă despre viață si moarte !

1303

Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății, a postat pe pagina sa de Facebook, câteva rânduri pentru a susține campania MagicHome, ce are ca scop construirea unui centru care oferă găzduire gratuită, suport și alte facilități familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte afecțiuni grave. În cadrul campaniei, zeci de vedete și oameni simpli se așează pe scaunul suferinței, unde stau zilnic părinții copiilor bolnavi de cancer din România.

Vlad Voiculescu a dcris despre Jean Chelba, tatăl lui Alex Chelba, tânărul care a pierit în incendiul de la Colectiv. Jean Chelba s-a așezat pe scaunul MagicHome, în sprijinul părinților care își veghează copiii bolnavi, locuind luni întregi în saloane de spital.

Redăm integral postarea lui Vlad Voiculescu:

,,Jean Chelba.
Tatal lui Alex. Sotul Danei.

16.11.1985
Jean pleaca spre Timisoara, de unde urma sa fuga din tara. Mereu a spus ce a gandit, iar partidul nu a apreciat asta niciodata…

Jean si Dana aveau doi copii. Copii pe care Jean spera sa ii creasca in lumea libera.

18.11.1985
Jean este prins. Acuzat de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei si trimis la inchisoare. La Rahova.

22.02.1986
Jean iese din inchisoare si merge acasa. Pe jos.
In aceeasi zi, Alexandru, fiul lui Jean Chelba, implinea 4 ani.
Cand intra pe usa, cineva ii spune ca “Dana nu a rezistat”. Dana, sotia lui si mama lui Alex, murise. In ziua aceea. Sepsis…

Jean are inca primul lucru pe care l-au cumparat cand s-au mutat impreuna – o lingura, una pentru amandoi. Si-o durere cumplita.

07.11.2015, orele 14:50
Alexandru Chelba, fiul lui Jean isi pierde viata in urma incendiului Colectiv. Sepsis.

Jean poarta si astazi sapca lui Alex. Si-o durere infinita.

5 noiembrie 2017, orele 01:30
Jean Chelba se aseaza pe scaunul #PentruMagicHOME, in sprijinul parintilor care isi vegheaza copiii bolnavi, locuind luni intregi in saloane de spital.

In trei dintre pozele de mai jos este Jean Chelba, acum cateva minute. Textul de pe perete este intamplator, dupa cum intamplator este si faptul ca cel care il inlocuieste pe scaun este un tanar medic rezident. Si ca Jean il imbratiseaza. Sau poate nimic din toate astea nu este intamplator. Nu stiu.

—�—
Daca vrei, poti contribui cu un sms la 8844 cu textul “MAGIC”. #PentruMagicHOME.”

LĂSAȚI UN MESAJ