Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia, în largul orașului Napoli (sud) VIDEO

189

Provocând distrugeri care au făcut un mort și nouă dispăruți, a anunțat protecția civilă, scrie AFP.

O femeie a murit la Casamicciola, în nordul micuței insule turistice, ucisă de cărămizi căzute dintr-o biserică, în timp ce s-au înregistrat și 25 de persoane rănite ușor.

Cu puțin după miezul nopții (22.00 GMT), protecția civilă a anunțat că un cuplu a fost scos în viață de sub dărâmături și că echipele de prim-ajutor depuneau eforturi pentru a salva trei copii în viață.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

La Ischia, cutremurul s-a produs la orele 20.57 (19.57 GMT), cu epicentrul situat la o adâncime de 10 kilometri la nord-vest de insulă. Evaluat inițial la magnitudinea 3,6 de Institutul național de geofizică, seismul a fost revizuit la 4,0 în cursul serii.

Pompieri au anunțat pe Twitter că mai multe clădiri s-au prăbușit și numeroase edificii au fost avariate.

Unicul spital de pe insulă a fost lovit de mișcarea telurică și parțial evacuat, dar o structură provizorie a fost amplasată pentru a-i primi pe răniți.

Mai multe imobile din comună s-au prăbușit, iar altele prezintă numeroase crăpături amenințătoare.

Canalul de informații Rai News 24 a difuzat imagini cu turiști așezați lângă mașinile lor pline cu valize. Alții stăteau pe bănci sau în grădinile caselor.

Potrivit presei italiene, multe mașini așteptau în portul Ischia pentru a se îmbarca și a traversa la Napoli cât mai curând. Un feribot a plecat în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT), iar altul era prevăzut două ore mai târziu.

Pe de altă parte, singurul spital de pe insulă, de la Lacco Ameno, care inițial fusese evacuat, a primit autorizația să își redeschidă ușile. Mai mulți pacienți au fost transportați cu elicopterul spre alte spitale.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

Insula Ischia a fost frecvent lovită de seisme, dintre care cel mai grav în iulie 1883. Cu o magnitudine de 5,8, el a făcut peste 2.000 de morți, printre care familia filosofului Benedetto Croce, în vârstă de 17 ani la acea dată și scos în viață de sub dărâmături.

Echipele de intervenție au recuperat de sub dărâmături trupul unei femei, în zona Casamicciola, locul în care a fost găsită și prima victimă, ucisă de tencuiala căzută de la o biserică.

Salvatorii sunt în căutarea a trei copii cu vârste de 17, 4, respectiv 6 luni, prinși sub dărâmăturile unei case.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ