Un copil de trei ani și bunicul său au căzut în gol. Salvatorii i-au găsit în stop cardiorespirator

138

Un bunic a murit, iar nepotul său în vârstă de trei ani se află în stare foarte gravă după ce au căzut, vineri seara, în scara blocului, de la etajul 2, în Bistrița. Cei doi s-au dezechilibrat și au alunecat, fiind găsiți de personalul medical inconștienți și în stop cardiorespirator, relatează Mediafax.

„În această seară, a fost sesizat prin 112 faptul că două persoane au căzut de la înălțime. Conform primelor date, un copil în vârstă de 3 ani și un bărbat în vârstă de 62 de ani, ambii din Bistrița, au căzut pe casa scării, de la etajul al doilea al blocului în care locuiau. La fața locului, echipa operativă efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte și a cauzei în care a avut loc evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

După aplicarea manevrelor de resuscitare, copilul și-a revenit.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița- Năsăud a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor pentru două persoane căzute pe casă scării (minor în vârstă de aprox 3 ani și un adult). Intervin echipajul de terapie intensivă mobilă, echipajul cu medic de la SAJ și un echipaj de prim ajutor SMURD. Cei doi au fost găsiți inconștienți. Din fericire, copilul a fost scos din stop cardio-respirator – organismul acestuia a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate, a fost stabilizat și transportat cu funcții vitale la UPU-SMURD Bistrița”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ