Un copil a ajuns la ATI din cauza noului coronavirus. Băiatul are aproape toate organele afectate

435

Încă un copil a ajuns la ATI din cauza noului coronavirus. Băiatul are aproape toate organele afectate şi primeşte oxigen.

Un adolescent de 17 ani din Bucureşti este al doilea copil care face sindrom inflamator multisistemic din cauza infecţiei cu SARS Cov 2.
Băiatului i-au fost afectate toate organele, iar medicii îi administrează oxigen.

Primul copil în vârsttă de 10 ani care a avut acest sindrom a fost deja externat din spitalul Gomoiu.

Alţi doi copii, un bebeluş şi un băiat de 6 ani sunt internaţi pe secţiile de ATI ale spitalului din Galaţi şi Spitalului Grigore Alexandrescu.

Încă un copil a ajuns la ATI din cauza noului coronavirus. Băiatul are aproape toate organele afectate şi primeşte oxigenProfimedia
Un adolescent de 17 ani din Bucureşti este al doilea copil din România care face o complicaţie gravă a infecţiei cu SARS Cov 2, numită sindrom inflamator multisistemic. Practic, virusul i-a produs în corp o inflamaţie puternică şi i-a atacat aproape toate organele. Medicii nu l-au intubat, dar îi administrează oxigen. Băiatul a ajuns la spitalul Victor Gomoiu din Capitală în urmă cu câteva zile, cu febră şi stare generală alterată.

El se află acum pe secţia de ATI a spitalului, unde, în urmă cu doar câteva zile, un alt copil de 10 ani se confrunta cu aceeaşi boală, numită boala Kawasaki. Acesta a fost externat între timp.

Alţi doi copii care au Covid 19 sunt internaţi în acest moment la Terapie Intensivă. Un bebeluş de 9 luni, care se află la Spitalul din Galaţi, în stare stabilă, şi un băieţel de 6 ani din Ilfov, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a fost transferat cu peritonită de la Spitalul Gomoiu.

”A fost operat în urgenţă în sala de operaţie a compartimentului nostru Covid, a rămas pe acel compartiment, este internat împreună cu mama, starea lui este stabilă, se ameliorează de la o zi la alta. (…) În rest sunt 3 suspecţi, în momentul în care sunt pozitivi sunt trimişi către spitalele de boli infecţioase,” a precizat dr. Raluca Alexandru,purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ