Un consiliu județean din vestul țării cere trenuri speciale pentru mitingul PSD, organizat la București

747

Consiliul Județean Hunedoara a cerut trenuri speciale pentru mitingul PSD care avea loc sâmbătă, 9 iunie, în București. Cererea a fost făcută de la cabinetul președintelui CJ Hunedoara și adresată Regionalei CFR Timișoara. Practica pare similară cea din perioada mineriadei din iunie 1990, când mii de mineri au fost aduși la București tot cu trenul.

Ancheta de Hunedoara scrie că Mircea Bobora, șeful Consiliului Județean Hunedoara, a confirmat informația, însă a refuzat să dea alte detalii. Așa se face că reprezentanții Consiliului Județean se implică în mitingul politic organizat de PSD, notează sursa citată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a solicitat Regionalei CFR Timişoara suplimentarea garniturilor de tren care pleacă din Simeria spre București, vineri, 8 iunie. În trenuri ar urma să fie îmbarcaţi peste trei mii de „voluntari” pentru mitingul politic organizat de PSD.

Șeful CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a spus că este în concediu de odihnă și a refuzat să explice dea mai multe informații despre solicitarea înaintată CFR.

„În urmă cu vreo două săptămâni, probabil că da, am făcut o astfel de solicitare, dar nu vă pot da acum mai multe detalii”, a declarat, pentru sursa citată, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Județean Hunedoara.

Jurnaliștii de la Ancheta de Hunedoara scriu că în iunie 1990, tot din Hunedoara, au plecat peste șapte mii de mineri, îmbarcați în patru garnituri de tren, care au reprimat violent protestele din Piața Universității.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ