Societatea Timișoara rămâne vigilentă în fața clasei politice. Ce îi cere președintelui României

68

Societatea Timisoara îi cere, din nou, președintelui Klaus Iohannis, retragerea decorațiilor și ordinelor României, tuturor persoanelor condamnate prin hotărâri penale definitive.

”Către Președintele României, Domnul Klaus Werner Iohannis

Domnule Preşedinte,

Revenim la cererea adresată în data de 10 martie 2016, prin care am solicitat retragerea imediată a decoraţiilor si ordinelor Statului Român acelor purtători ai distincţiilor care s-au dovedit nedemni de a le deține, fiind condamnați prin hotărâri penale definitive.
Decoraţiile şi ordinele României, precum si principiile și valorile pentru care ele sunt acordate, sunt grav compromise prin menţinerea lor în posesia unor persoane compromise ele însele, legal si moral.

Mai mult, abuzând de calitatea lor, în acest moment nemeritată, de deţinători ai unor distincţii de stat, purtătorii decoraţiilor se erijează în apărători ai demnităţii naţionale, chemând în faţa consiliilor de onoare a ordinelor personalităţi cărora le reproșează acţiuni de denigrare a României, ignorând faptul că însăși prezenţa lor în această elită a vieţii publice a ţării dezonorează România şi pe toţi românii.

Pentru aceste motive, solicităm din nou, insistent, domnule Preşedinte, ca în temeiul prerogativelor legale ale funcţiei supreme în stat, să procedaţi de îndată la retragerea ordinelor şi decoraţiilor persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de reglementările legale şi de normele morale, pentru a le deţine.

Anexăm o listă actualizată cu numele câtorva persoane condamnate definitiv care dețin, în continuare, ordinele Steaua României, Serviciul Credincios, Pentru Merit, Meritul Militar și Meritul Sanitar.

Florian-Răzvan Mihalcea
președintele Societății Timișoara”.

LĂSAȚI UN MESAJ