Un ciclon tropical lovește România. Schimbare extremă a vremii

238

Valul de aer polar care a adus vreme de iarnă părăseşte România în următoarele zile, iar un ciclon care aduce aer cald dinspre nordul Africii va pune stăpînire pe ţara noastră.  Temperaturile încep să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, fiind prognozate, duminică, maxime de 26 de grade în sudul ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va intra într-un proces de încălzire începând de vineri.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării unde, în special în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea, va fi ceaţă. Sâmbătă vom avea parte de vreme şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse şi în est, vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică, maximele vor ajunge la 26 de grade în sudul ţării şi doar în extremitatea de vest a ţării, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Şi săptămâna viitoare începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în regiunile vestice.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ