Un celebru club sportiv din Banat a dispărut peste noapte !

203

S-a desființat cel mai important club de șah din Timișoara, din ultimele trei decenii. Președintele Sergiu Grunberg a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a disponibilizat ieri toți sportivii legitimați, după ce clubul a rămas fără toate cele trei surse de finanțare: compania AEM-Luxten, Consiliul Local și Consiliul Județean.

„Vă comunic că luni 10 iulie 2017, am disponibilizat toți jucătorii echipei de șah AEM-LUXTEN Timișoara. Am fost obligat să fac acest gest fiindcă, aproape simultan, echipa noastră, campioana en titre, a pierdut toate cel 3 surse de finanțare: de la firmă, de la Primărie si Consiliul Județean. În aceste condiții, puteam continua numai schimbând numele echipei de șah în “Voluntari“, din păcate deja marcă înregistrată. După 36 de ani de succese majore atât la echipe cat si la individual, pe plan intern si internațional, nu ne rămâne decât să mulțumim celor care ne-au acordat sprijin atâția ani si anume AEM, Luxten dar si Consiliului Local Timișoara si Consiliului Județean Timiș pentru ultimii ani. Sperăm, că prin rezultatele obținute, am răsplătit parțial susținerea și încrederea acordată”, afirmă Sergiu Grunberg, în comunicatul postat pe site-ul sporttim.ro.

De-a lungul anilor AEM Timișoara a fost de 10 ori campioană în Superliga Națională pe echipe mixte, de 9 ori în cea pe echipe masculine și de 10 ori în cea pe echipe feminine. De asemenea, sportivii clubului au obținut, la individual, alte 23 de titluri naționale, 13 la masculin și 10 la feminin. În plus, echipa feminină a AEM-ului a câștigat, în 1998, Cupa Campionilor Europeni.

1 COMENTARIU

  1. Multumita primarului Robu,pentru care sportul cu picioarele este important,pe cand sportului inteligentei nu trebuie sa i se acorde viitor,stiut fiind ca ne vrea prosti tara,dispare iata un renumit nucleu de sah care facea Timisoara cunoscuta .

LĂSAȚI UN MESAJ