Un celebru chirurg din vestul țării, urmărit penal! Despre cine e vorba

312

Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor a dus la un ou dosar penal pentru celebrul chirurg orădean Alexandru Gălăţanu. În plus, el s-a ales şi cu casele percheziţionate, după ce, în urma unui control al Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, polițiștii au descoperit că nu ţine armele la adresa trecută pe autorizaţie, iar apoi, deşi i s-a cerut să le predea, a refuzat.

Potrivit unui comunicat transmis luni de oamenii legii, controlul la domiciliul medicului s-a desfăşurat pe 2 mai şi a avut ca scop verificarea modului în care medicul își păstra armele şi muniţiile.

„În urma controlului, au fost constatate nereguli cu privire la modul de păstrare a armelor. Din cele 15 arme pe care acesta le deținea legal, au fost identificate și prezentate controlului doar două, restul nefiind găsite la adresa legală de păstrare”, se arată în informarea poliţiştilor.

Ca urmare, medicul s-a ales cu o amendă, iar ca măsură complementară, poliţiştii i-au anulat dreptul de deţinere, port și folosire a armelor letale și a munițiilor pentru acestea.

„De asemenea, conform dispoziției de anulare, cel în cauză avea obligația să depună de îndată armele și munițiile letale la un armurier autorizat, iar în termen de 10 zile să facă dovada depunerii acestora”, se spune în comunicat.

Gălăţanu nu s-a conformat, motiv pentru care poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi i-au deschis acestuia dosar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar vineri au descins la cele trei imobile din proprietatea chirurgului, două din Oradea şi unul din Meziad, pentru a ridica armele.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării toate cele 15 puști pentru care acesta avusese drept de deţinere, port sau folosire, alte două puști din categoria armelor neletale pentru care nu fusese autorizat la deţinere, plus 4 pistoale de panoplie și 139 de cartușe letale, de diferite calibre.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ