Un aparat de 100.000 de euro cumpărat de Spitalul Județean Sibiu zace nefolosit de aproape un an. Lipsește o autorizație

43
Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu nu pot beneficia de cel mai modern amplificator de imagine care se află în una din sălile de operaţie din Secţia de Ortopedie de aproape un an. Aparatul care zace nefolosit a fost cumpărat cu aproape 100.000 de euro, bani daţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean, ca medicii să aibă cele necesare ca să opereze în cazul în care se întâmpla ceva la Summitul UE care a avut loc în mai la Sibiu.
Aparatul care stă degeaba de aproape un an în sala de operaţie de la Ortopedia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu mai are nevoie de o autorizaţie care se eliberează de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) de la Bucureşti, spun cei de la spitalul sibian.
„Avem trei săli de operaţie, în care există două aparate de acest fel, vechi şi acesta, care este nou. Nu se pot face în acelaşi timp operaţii în toate cele trei săli, dacă ai nevoie de amplificator de imagine. Acest amplificator de imagine nou nu se poate folosi fără autorizaţie de funcţionare”, a explicat pentru Agerpres şeful Secţiei de Ortopedie, dr. Radu Fleacă.
Reprezentanţii spitalului din Sibiu susţin că au făcut toate demersurile necesare către CNCAN, dar că deocamdată aşteaptă autorizaţia de funcţionare, pe care o poate emite doar comisia de la Bucureşti.
„Aparatul acesta a venit la finalul lunii decembrie 2018. De atunci, spitalul a făcut demersurile etapizat către CNCAN şi aparatul este în curs de autorizare, pe care sperăm să o primim cât de curând”, a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, Decebal Todăriţă.
Potrivit sursei citate, amplificatorul de imagine din sala de operaţie de la Ortopedie a costat în jur de 497.000 lei, bani daţi de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, ca spitalul să fie dotat corespunzător pentru Summitul din mai 2019.
În 2018, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de la Sibiu a anunţat printr-un comunicat de presă că primeşte fonduri pentru aparatură de la Ministerul Sănătăţii, în vederea Summitului european din mai 2019. În acest comunicat a fost menţionat şi aparatul care a fost cumpărat în decembrie 2018, dar care a fost pus în funcţiune nici în octombrie 2019.
sursa – hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ