Controale la obiectivele hidrotehnice şi cursurile de apă din zona Banatului

29

Digurile de apărare din bazinul hidrografic Banat sunt în stare bună şi bine întreţinute pentru a face faţă inundaţiilor, a declarat luni directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin.

El a afirmat că au fost examinate digurile de apărare de pe cursul Bârzavei pe sectorul Gătaia, de pe cursul Bega navigabilă mal drept pe sectorul nod hidrotehnic Sânmihaiu Român, digul de apărare mal stâng al cursului de apă Timiş de la acumularea Gad până la frontiera de stat, precum şi acumulările Butin şi Gad, staţia de pompare Aranca.

„Au fost examinate digurile de apărare de pe cursul Bârzavei pe sectorul Gătaia, de pe cursul Bega Navigabilă mal drept pe sectorul nod hidrotehnic Sânmihaiu Român, digul de apărare mal stâng al cursului de apă Timiş de la Acumularea Gad până la frontiera de stat, acumulările Butin şi Gad, stația de pompare Aranca, cât şi întreţinerea corespunzătoare a cursurilor de apă controlate. Subcomisia hidrotehnică româno-sârbă a confirmat că digurile de apărare verificate sunt în stare bună și bine întreținute. Acesta este și scopul acestor controale: să fie verificată siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

În cadrul verificărilor comune, partea română a informat partea sârbă despre lucrările de reabilitare de la stăvilarul nod hidrotehnic Sânmihaiu Român şi despre proiectul privind mărirea capacităţii de retenţie a polderului Gherteniş.

Titu Bojin a mai menţionat că în baza „Regulamentului comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe cursurile de apă a obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă”, anual se fac verificări comune la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ