Un absolvent al medicinei timişorene a descoperit un nou tratament împotriva cancerului!

3399

Adrian Bot este doctor în medicină și științe biomedicale la Los Angeles. A studiat medicina la Timișoara şi l-a cunoscut pe George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie. Conduce o echipă de cercetători care a creat un tratament care vindecă leucemia.

Cercetătorul româno-american, timișorean la origine, posesor de doctorate în medicină și în științe biomedicale, cu o carieră de excepție în biotehnologie, proiectare și dezvoltare de noi medicamente, a scris o poveste de succes în America.

Adrian Bot are peste 13 ani de experiență în industria biofarmaceutică, precum și expertiză în cercetarea și dezvoltarea unor imunoterapii în oncologie.

Din 2011, Adrian Bot este Chief Executive Officer al Kite Pharma, o companie biotehnologică din SUA. În acest timp a fost implicat în conducerea unor aspecte de cercetare și dezvoltare care au condus la testarea clinică a medicamentului anticancer.

Echipa de cercetători condusă de dr. Adrian Bot a dezvoltat o terapie prin care celulele albe, limfocitele, sunt extrase și manipulate genetic prin inserarea unui receptor artificial, care este capabil să recunoască celulele canceroase. Celulele imune reprogramate genetic sunt reintroduse în corpul pacientului. Ele acționează foarte rapid: se activează în primele două săptămâni după infuzie și proliferează distrugând masele tumorale în aproximativ 4-12 săptămâni.

Terapia a fost testată în limfomul malign și leucemie. Rezultatele în toate fazele de cercetare clinică indică un răspuns pozitiv la aproximativ jumătate din pacienți. Dintre aceștia, aproximativ 40% răspund complet.

Primul pacient a fost tratat cu această tehnologie în 2010 și este în răspuns complet, adică maladia nu a recidivat. Următorul pas este aprobarea comercială a acestei terapii.

„Primul medicament al companiei noastre va ieși pe piață, probabil, în 2017 și va trata anumite forme de leucemie și limfoame netratabile cu tratamentele pe care le avem acum în dotare”, a declarat Adrian Bot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.