Primăria Arad a pierdut Casa de Cultură a Sindicatelor

537

Casa de Cultură a Sindicatelor Arad se află în Parcul Pădurice, iar Primăria Arad a dat în judecată pe cei care îşi desfăşoară acolo activitatea, cerând de urgenţă evacuarea clădirii, invocând, în acest sens, articolul 1.033 din Codul de Procedură Civilă, care se aplică „în litigiile privind evacuarea din imobilele folosite sau, după caz, ocupate fără drept de către foştii locatari sau alte persoane”.

Imobilul ar fi aparţinut Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, doar că, la un moment dat, a trecut în proprietatea municipalităţii.

Se pare că problemele s-au ţinut lanț, Primăria dorindu-şi de mult să până mâna pe clădire, care a fost întabulată pe numele municipialităţii cu toate că aceasta avea un alt propietar.

S-a aflat asta doar în momentul în care Casa de Cultură a fost silită de Primărie să plătească chirie, iar pentru lămurirea situaţiei Primăria a fost chemată în instanţă.

Aşa se face că Judecătoria Arad a dat câştig de cauză Casei de Cultură a Sindicatelor, atât în procesul pentru întabulare, care a fost pierdut de municipalitate în instanţă, cât şi cel deschis pentru evacuarea celor care îşi desfăşoară activitatea în Casa de Cultură. Această decizie nu este definitivă ea putând fi atacată în apel. Judecătorii vor decide la cine rămâne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.