Umilit de soartă și de medicul de la ambulanță. Foto

2046

O persoană fără adăpost a fost târâtă în Ambulanță de medicul care inițial a refuzat să-l ducă la spital. Doar insistențele polițiștilor locali l-au determinat pe acesta să îl urce în autospecială.

O persoană fără adăpost a fost identificată de un echipaj al Poliției Locale din Reșița, pe strada Căminelor. În urma investigațiilor și după spusele oamenilor din zonă, bărbatul își făcuse un refugiu chiar în stația de pe stradă, fiind zărit zi și noapte în același loc. Locuitorii de la blocurile din zonă spun că bărbatul se află acolo de mai bine de 2 săptămâni și că tot timpul era zărit dormind pe banca din stația de autobuz. Omul străzii, pe numele său Gheorghe Iacob, susține că ar fi locuit pe Calea Caransebeșului până acum câteva săptămâni, dar ar fi fost scos în stradă de concubina sa. Bolnav și fără bani acesta și-a făcut culcuș în stația de pe strada Căminelor. Martorii susțin că în ultimele două săptămâni bărbatul nu se mai ridica de pe bancă, nici măcar cu ajutorul cârjei pe care o folosea să se deplaseze. Polițiștii locali sosiți la fața locului au constatat și ei că persoana fără adăpost nu era deplasabilă, astfel că au sunat la Ambulanță.

”Domnilor luați-l de aici, nu vedeți că e bolnav și stă întins zi și noapte pe banca asta, acoperit doar cu o pătură!!! Faceți adăposturi pentru câini și pentru omul ăsta nu se găsește un loc unde să-l duceți”, au spus trecătorii.

Deși ambulanța a venit în zona menționată de polițiștii locali, medicul Ștefan Lisi a refuzat să îl ducă la spital, reproșându-le oamenilor legii că l-au deranjat pentru un boschetar. Polițiștii au susținut însă insistent că omul are nevoie de îngrijiri medicale, dată fiind starea lui de sănătate și picioarele vineții.

”Medicul de la ambulanță nu a vrut să îl ia la spital că e boschetar. I-am spus că nu poate să meragă și că stă de mult timp întins pe bancă pentru că e bolnav. Polițiștii au vrut și ei să îl ajute pe medic să-l urce pe om cu targa în mașină că abia mergea, dar medicul îl trăgea după el. A venit apoi asistenta și i-a zis doctorului că îl ajută ea, și așa l-au urcat în ambulanță”, spune Gheorghe Aron Radu, unul dintre martorii scenei.

Medicul de la Ambulanță nu a fost de acord să ia cârja bărbatului și nici plasa cu mâncare și câteva lucruri pe care le mai avea acesta. Mai mult decât atât, când polițiștii locali i-au spus medicului că omul ar putea avea nevoie de cârjă și plasa cu bunuri, replica acestuia a fost ,,Să stea ei să le păzească”.

 

2 COMENTARII

  1. Numai in romania se poate intampla asa ceva tara de rahat .se fac adaposturi pt animale biserici dar un loc unde sa doarma oameni fara adapost nu .au gresit in viata acum sai lasam sa moara cu toti ca asa vrea sistemu .

LĂSAȚI UN MESAJ