Ultimele dueluri acasă în 2016

72

Ultimele reprezentații pe 2016 din baschetul și handbalul timișorean au loc sâmbătă. BCT și Politehnica își iau la revedere de la proprii fani prin două derbyuri cu greutate.

Două dintre secțiile SCM-ului își susțin în week-end ultimele confruntări pe 2016 în fața susținătorilor. Handbaliștii debutează în Cupa României cu duelul din turul I contra lui HC Adrian Petre Reșița. Partida ce începe sâmbătă, de la ora 12, are o favorită certă – echipa timișoreană; de-a lungul timpului s-a dovedit însă că în derbyurile regionale orice este posibil și de multe ori ierarhiile au fost răsturnate.

Victoria este obligatorie pentru violeți, Cupa României fiind unul dintre obiectivele acestui sezon. Și ar întregi linia acestei toamne pentru Poli, care a reușit un parcurs neașteptat de lung în Cupa EHF și se află în zona locurilor de play-off în campionat. Handbaliștii intră apoi în vacanța de iarnă, una ce se întinde până după sărbătorile de iarnă.

Câteva ore mai târziu, de la ora 17, e rândul baschetbaliștilor să joace pentru ultima oară acasă în acest an. BCT-ul primește vizita lui Dinamo București, echipă pe care a învins-o în tur. ”Avem nevoie de victorie ca de o gură de aer, pentru că am suferit două înfrângeri consecutive în deplasare”, au subliniat băieții lui Nenad Mandic. Pentru baschetbaliști acesta nu este ultima meci oficial al anului pentru că în 28 decembrie au programată deplasarea la Craiova.

La sală cu o jucărie

Secțiile SCM-ului s-au alăturat inițiativei Asociaţiei Suporterilor Druckeria de aduna și dona jucării. Astfel fiecare spectator este invitat să aducă o jucărie, o carte de poveşti sau de colorat pentru copiii nevoiaşi din judeţul Timiş. Cadourile vor fi strânse în pauza meciurilor. Este cea de-a 8-a ediție a campaniei ”Acțiunea de Crăciun” prin care se vor strânge mii de jucării, haine, pachete cu alimente de bază, care vor fi apoi împărţite în satele timişene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ