Ultima mâhnire a lui Nicolae Robu!

340

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, îşi arată mâhnirea faţă de scandalul iscat pe marginea parcării de pe strada Oituz și îi acuză pe consilierii locali PSD de boicot în cazul proiectului de ridicare a parcării supraterane de 1.000 de locuri din zona Punctelor Cardinale. În şedinţa de consiliu de luni, aleşii PSD nu au votat pentru proiectul pus la punct de Primăria Timişoarei şi acesta a căzut.

Potrivit proiectului, municipalitatea ar fi cedat Colegiul Dimitrie Leonida Universităţii de Vest, prin Ministerul Educaţiei, şi ar fi primit în schimb fosta popotă de pe strada Oituz, unde ar fi urmat să fie construită parcarea. Social democraţii s-au opus pentru că Primăria Timişora nu a obţinut şi un aviz în acest sens de la Inspectoratul Şcolar Timiş.

„Cred că s-au întrecut toate limitele în manifestările împotriva Timişoarei a grupului de consilieri PSD. Se poziţionează împotriva interesului oraşului cu atâta neruşinare. De vreo 2 – 3 ani mă zbat să aduc în proprietatea municipiului Timişoara unicul teren din apropierea centului istoric pentru realizarea unei parcări. Orice timişorean vede că una din marile probleme este că nu are parcări în vecinătatea centrului istoric”, a declarat Nicolae Robu.

A lipsit un singur vot pentru ca proiectul să treacă. Edilul şef susţine că interesele politice au făcut ca proiectul să pice şi, de asemenea, acuză PSD că a pus presiune pe inspectorul şcolar general pentru a nu da acel aviz.

strada-oituz-parcare

„S-a invocat lipsa unui aviz din partea Inspectoratului Şcolar Timiş. Nu există acest aviz pentru că inspectorul general nu a vrut să dea acest aviz. Am invitat-o pe doamna inspector general la mine să purtăm o disuţie, să convenim un proiect de investiţii astfel încât să nu aibă nicio temere că peste câţiva ani învăţământul preuniversitar să ajungă să ducă lipsă de acel campus care ar fi implicat în schimbul de proprietăţi între UVT şi Primărie pentru ca Primăria să facă parcarea. Nu a venit, probabil nu a avut voie să vină”, mai spune Robu.

În aceste condiţii este greu de crezut că Timişoara va beneficia în curând de o parcare de 1.000 de locuri în zona centrală, zonă care a pierdut 800 de locuri de parcare după ce mai multe străzi din centrul istoric au devenit pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.