Ucigașii minori din Timiş au fost reţinuţi pentru 30 de zile. De ce au plănuit crima

537

Cei doi adolescenţi criminali care au ucis un taximetrist din Lugoj au fost reţinuţi pentru 30 de zile. Ei au fost duşi în arest, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș a admis cererea de arestare a procurorilor.

Din anchetă reiese faptul că cei doi ar fi avut un motiv incredibil pentru săvârșirea crimei: voiau să facă rost de o mașină pentru a fugi de acasă. Iată ce spun anchetatorii că s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 iunie:

„În fapt, s-a reținut că, în noaptea de 13/14.06.2018, după o înțelegere prealabilă privind uciderea unei persoane cu scopul de a obține un autoturism pentru a fugi de acasă, cei doi minori au comandat un taxi pe care l-au așteptat în fața parcului din loc. Darova, jud. Timiș. După urcarea în taxi, cei doi minori i-au aplicat conducătorului auto, în vârstă de 77 de ani, mai multe lovituri cu cuțitul în zona feței, a gâtului și a pieptului, provocând decesul victimei. Ulterior, cei doi minori au plecat cu autoturismul condus de unul dintre aceștia, transportând trupul victimei într-o zonă forestieră din preajma Orașului Buziaș, unde l-au abandonat, după care s-au deplasat cu autoturismul în Municipiul Timișoara. Corpul victimei a fost descoperit în data de 23.06.2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ