Testul pe care trebuie să-l treacă studenții din vest, pentru a ajunge pe litoral, deși au gratuitate la tren

237
foto - CFR Călători
Studenţii vor îngroşa cozile de la ghişeurile CFR! Acesta este semnalul de alarmă tras de tineri, din cauză că biletele de tren, gratuite de altfel pentru studenţi, nu se pot nici acum achiziţiona online.
„Atragem atenția asupra faptului că, în momentul de față, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători, Ministerul Transporturilor (MT), respectiv Ministerul Educației Naționale (MEN), gestionează într-un mod extrem de deficitar gratuitatea studenților la transportul feroviar intern. La mai bine de un an și jumătate de la dobândirea acesteia, studenții nu pot să își achiziționeze nici acum biletele online, circulând cu garnituri aflate într-o stare execrabilă. (…)

Este inadmisibil faptul că în secolul XXI, în plin proces de revoluție tehnologică, studenții sunt nevoiți să îngroașe rândurile la casele de bilete, întrucât nu există voința de a rezolva această problemă. Faptul că aceștia nu își pot cumpăra biletele online determină situația din prezent, în care SNTFC „CFR Călători” nu poate realiza prognoze cu privire la gradul de încărcare al garniturilor, provocând discomfort călătorilor, întrucât există un număr mare dintre aceștia care călătoresc în picioare, dacă mai găsesc un loc”, transmite Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Culmea este că CFR Călători anunţă pe pagina sa oficială că în această vară sunt 40 de trenuri suplimentare care fac legătura cu litoralul şi Delta Dunării. Mai mult, cei de la CFR oferă reduceri pentru achiziţia biletelor online, facilitate de care se pare studenţii nu beneficiază.

„Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%”, se arată pe pagina CFR Călători.
“Aflându-ne în perioada în care studenții se întorc înapoi în orașele de proveniență sau pleacă în vacanță, ne vom confrunta din nou cu acele cozi interminabile pe care cu toții le-am întâlnit cel puțin o data”, mai spun studenţii.

foto – CFR Călători

LĂSAȚI UN MESAJ